Zesty carrot soup

  • 2 lbs carrots / carottes
  • 2-3 endives
  • 2-3 granny smith apples / pommes vertes
  • 6-7 green onions / échalottes
  • 8 cups of water / tasses d’eau
  • 1 tbsp paprika / 1 c à soupe de paprika
  • 1 tbsp curry powder / 1 c à soupe de poudre de cari
  • Sea salt and pepper to taste / sel de mer et poivre au goût
  • 1 tbsp olive oil / 1 c à soupe d’huile d’olive

EN: Peel the carrots and apples. Chop the first four ingredients and put in a large pot. Add the water and remaining ingredients, bring to a boil, and cover allowing to simmer over low heat until the carrots are cooked (about one hour). Blend until smooth, stir in the olive oil, and add more salt and pepper to taste. Serve with a good bread and hummus.

FR: Éplucher les carottes et les pommes vertes. Couper les quatre premiers ingrédients et placer dans une grande casserole. Ajouter l’eau et les autres ingrédients, porter à ébullition, et ensuite recouvrir et laisser mijoter à feu doux jusqu’à ce que les carottes soient cuites (environ une heure). Porter le tout au malaxeur, incorporer l’huile d’olive, et ajuster au goût le sel et le poivre. Servir avec un bon pain et du houmous.

2 thoughts on “Zesty carrot soup

  1. Heartily divine and packed with goodness! Perfect to kick off my dinner party tomorrow with a zingy starter to beat the rainy evening forecast… Cheers for this!

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