Creamy Tahini Snowpeas

Cette photo ne rends pas justice à ce plat d’accompagnement que tout le monde adore. Une bonne source de cuivre, manganèse, vitamine K, etc. Prêt en 5 minutes !

This photo doesn’t do justice to this side dish that everyone loves. A good source of copper, manganese, vitamin K and more. Ready in 5 minutes!

2 cups of fresh snowpeas / 2 tasses de pois mange-tout frais (pois gourmand)
1 tbsp of miso / 1 c à soupe de miso
1 tbsp of tahini / 1 c à soupe de tahini (beurre de sésame)
1 tsp crushed garlic / 1 c à café d’ail émincé
1 tsp of lemon juice / 1 c à café de jus de citron

EN: Place the snowpeas in a pot, cover with water, and bring to a boil. Allow to simmer about 5 minutes until tender and strain. In the meantime combine the other ingredients in a bowl. It will make a thick paste. Add a little cold water to thin the sauce enough to make a smooth consistency. Remove the stems from the peas and stir into the sauce and eat warm or chilled.

FR: Couvrir d’eau les pois mange-tout dans une petite casserole et porter à ébullition. Laissez mijoter environ 5 minutes et égouttez. Pendant ce temps mélangez les autres ingrédients dans un bol pour former une pâte épaisse. Ajouter un peu d’eau froide pour liquifier la sauce. Coupez les tiges des pois et mélangez-les dans la sauce. Mangez tiède ou refroidi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s