Tomato Rice

Comfort food…

20121026-100010.jpg

1 onion finely chopped / 1 oignon haché finement
1 tsp olive oil / 5 ml d’huile d’olive
400g rice / 400g de riz
1 pinch of dried basil / 1 pincée de basilique séché
1 liter of water / 1 litre d’eau
3-4 bulbs of crushed garlic / 3-4 gousses d’ail émincés
2 cups tomato sauce / 500 ml de sauce tomate
1/2 cup Daiya shreds / 125 ml de fromage Daiya râpé
Salt, pepper, hot sauce to taste / Sel, poivre, sauce piquante au goût

EN: Sauté the onion in the oil for a few minutes to soften. Add the rice, basil, and water, bring to a boil and cook covered over low heat 15 minutes. Add the rest of the ingredients and let cook another 5 minutes for the cheese to melt.

FR : Faites sauter l’oignon dans l’huile quelques minutes pour ramollir. Ajoutez le riz, la basilique et l’eau, portez à ébullition, et laissez cuire couvert au feu doux 15 minutes. Ajoutez le reste des ingrédients et laissez cuire encore 5 minutes pour faire fondre le fromage.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s