Vegan Pineapple Cake

20121108-094502.jpg
Cake / Gâteau

2 cups of flour / 500 ml de farine
1 1/2 cups sugar / 375 ml de sucre
2 tsp baking soda / 10 ml de bicarbonate de soude
1/2 cup shredded coconut / 125 ml de noix de coco déshydraté
1/2 cup apple sauce / 150 ml de compote de pommes
1 tbsp orange extract / 15 ml d’extrait d’orange
20 oz canned crushed pineapple / 540 ml d’ananas broyé

Icing / Glaçage

1 cup vegan cream cheese / 250 ml de fromage à la crème végétalien
1/4 cup maple syrup / 65 ml de sirop d’érable
1 tbsp orange extract / 15 ml d’extrait d’orange

EN: Preheat the oven at 350′. Mix the first four ingredients in a large bowl and make a well. Add the last 3, mix well, and place in a greased in cake pan (I use a little canola oil). Bake 50-60 minutes until a knife comes out clean.

Blend the icing ingredients until with a hand mixer, chill at least 30 minutes, and spoon onto the cake when serving.

FR : Préchauffez le four à 350′. Mélangez les 4 premiers ingrédients dans un grand bol et faites un petit trou au centre. Ajoutez les derniers ingrédients, mélangez bien, et placez dans un moule à gâteau graissé (j’utilise un peu d’huile de canola). Faire cuire 50-60 minutes jusqu’à ce qu’un couteau ressorte sec.

Mélangez les ingrédients du glaçage avec un mixeur à main, laissez refroidir au moins 30 minutes, et servez sur le gâteau.

20121104-153054.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s