Barley Split Pea Soup

20121119-172149.jpg
1 cup split green peas / 250 ml de pois verts cassés
1 cup barley / 250 ml d’orge
1 green pepper diced small / 1 poivron vert en petits cubes
1/2 onion diced small / 1/2 oignon en petits cubes
3 carrots diced small / 3 carottes en petits cubes
4 cups green tea / 1 litre de thé vert
4 cups water / 1 litre d’eau
1 tsp herbes de provence / 5 ml d’herbes de Provence
1 tbsp curry powder / 15 ml de curry
1 tbsp olive oil / 15 ml d’huile d’olive
2 tbsp crushed garlic / 30 ml d’ail émincé
Salt and pepper to taste / Sel et poivre au goût

EN: Put all the ingredients in a large pot and bring to a boil. Cover and let simmer about two hours, stirring occasionally until the barley and split peas are fully cooked. You may need to add more water if the soup gets too thick.

FR : Mettez tous les ingrédients dans une grande casserole et portez à ébullition. Couvrez et laissez mijoter environ deux heures, remuant occasionnellement. Si la soupe devient trop épaisse, ajoutez un peu d’eau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s