Vegan Chocolat Cake

Un pur délice!!!!!!!!! Amazingly moist and delicious 🙂

20121224-143853.jpg
Cake / Gâteau

2 cups whole wheat flour / 500 ml de farine de blé entier
1 cup sugar / 250 ml de sucre
1/2 cup cocoa powder / 125 ml de poudre de cacao
2 tsp baking powder / 10 ml de poudre à pâte
2 tsp baking soda / 10 ml de bicarbonate de soude
1/2 tsp salt / 3 ml de sel
1 cup cooked beets / 250 ml de betteraves cuites
1/3 cup apple sauce / 85 ml de compote de pommes
1 cup water / 250 ml d’eau
1/3 cup canola oil / 85 ml d’huile végétale
1 tsp apple cider vinegar / 5 ml de vinaigre de cidre de pomme
2 tsp vanilla extract / 10 ml d’extrait de vanille

EN: Preheat the oven to 400′. Mix the first six ingredients in a large bowl. Blend the beets, apple sauce, water, canola oil, apple cider vinegar, and vanilla in a food processor or blender until completely smoothe. Add to the flour mixture and pour into a lightly greased 13″ cake pan. Bake 35-45 minutes, testing with a knife or toothpick until the center is fully cooked. Allow to cool fully before icing.

FR : Faites chauffer le four à 400′. Mélangez les six premiers ingrédients dans un grand bol. Liquéfiez les betteraves, la compote de pomme, l’eau, l’huile, le vinaigre de cidre de pomme, et la vanille dans un malaxeur ou robot culinaire. Incorporez au mélange de farine, et versez dans un moule à gâteau rond de 13″ légèrement graissé. Faites cuire 35 à 45 minutes, testant avec un cure-dents ou couteau pour voir si le centre est bien cuit. Laissez refroidir complètement avant de glacer.

20121224-142159.jpg
Icing / Glaçage

12 oz soft silken tofu / 340 g de tofu mou soyeux
1 cup dark chocolate chips / 250 ml de pépites de chocolat noir
1/4 cup maple syrup / 65 ml de sirop d’érable
2 tbsp vanilla / 30 ml de vanille

EN: Melt the chocolate in a bain-marie, then blend everything in a food processor until smoothe. Allow to chill at least 30 minutes in the fridge before icing the cooled cake.

FR : Faites fondre le chocolat dans un bain-marie, et mélangez avec les autres ingrédients dans un robot culinaire jusqu’à l’obtention d’un texture lisse. Laissez refroidir au frigo au moins 30 minutes avant de glacer le gâteau bien refroidi.

2 thoughts on “Vegan Chocolat Cake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s