Escapades Memphrémagog

Since we haven’t had the time to take a vacation or a honeymoon this summer, we decided to enjoy a nice long weekend in the eastern townships. Only an hour and something outside of Montreal, Magog has a lot to offer for a great escape. We hiked up Mount Orford, swam in lake Memphrémagog, enjoyed fresh salads from Marché Végétarien, and enjoyed some hot summer sun. We also had a fabulous evening on Escapades Memphrémagog, a high-end supper boat cruise that takes you out on the waters of the lake so you can admire the beautiful lake-side houses, scenic mountains, lush trees, and stars above. I remembered hearing that last year there was a tofu dish on the menu, and this year there were a few vegetarian options but nothing vegan. Nonetheless we were able to put in a vegan menu request with the chefs and they concocted something extraordinary. My husband purred along with every bite. Here is what we enjoyed:
Lentil mousse as an amuse-bouche
Fresh coriander yellow beet tartar with green apple, arugula, and fennel salad
Rice noodles with coconut-turmeric broth, with a huge variety of tasty mushrooms and roasted seasoned vegetables
Allergy-free chocolate truffles with fresh raspberries and minty pineapple
Chef Geneviève Filion and sous-chef Sam Beaudry
Schedule and rates
On n’a pas eu le temps de prendre des vacances ou une lune de miel cet été, mais nous avons profité d’une longue fin de semaine pour aller dans les cantons de l’est. À une heure et quelques minutes de Montréal, Magog a pleins de belles choses à offrir pour se changer les idées. On a escaladé le Mont Orford, nagé dans le lac Memphrémagog, mangé des salades fraîches du Marché Végétarien, et pris des grands rayons de soleil. Et le summum, on a passé une soirée excellente sur Escapades Memphrémagog, un bâteau de souper-croisière de luxe qui vous laisse admirer les belles maisons sur le bord du lac, les chaînes de montaghes, la verdure riche, et les étoiles une fois le soleil couché. L’année dernière il y avait un plat de tofu, et cette année il y a quelques options végétariennes mais rien de végétalien. Alors nous avons fait une demande spéciale avec les chef et ils nous ont composé un menu extraordinaire. Mon mari a ronronné pendant tout le repas. Voici ce qu’ils nous ont concocté :

Mousse de lentilles en amuse-bouche
Tartare de betteraves à la coriande et salade de roquette, fenouil, et pommes vertes
Nouilles de riz au curcuma, lait de coco, légumes rôtis et beaucoup de champignons
Truffes au chocolat sans allergènes, avec framboises et ananas à la menthe
Chef Geneviève Filion et sous-chef Sam Beaudry

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