Coconut-Cumin Red Lentils

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1 whole onion finely chopped
1 tbsp olive oil
1 tbsp ground cumin
2 tsp cayenne powder
2 tsp salt
3 cups dried red lentils
3 cups cold water
1 tbsp chopped garlic
796 ml diced tomatoes
400 ml coconut milk
284 g spinach loosely chopped

  1. Cook the onion in the oil to soften for a few minutes with the cumin, cayenne and salt.
  2. Add the lentils and water and cook covered a few more minutes.
  3. Add all the other ingredients, bring to a simmer, and let cook covered another 30-35 minutes stirring occasionally.
  4. Add salt and pepper to taste and serve over your favorite grain.

1 oignon haché finement
15 ml d’huile d’olive
15 ml de cumin moulu
10 ml de poivre de cayenne
10 ml de sel
750 ml de lentilles rouges
750 ml d’eau froide
15 ml d’ail haché
796 ml de tomates en dés
400 ml de lait de noix de coco
284 g d’épinards tranchés

  1. Faites cuire l’oignon dans l’huile avec le cumin, la cayenne et le sel pour quelques minutes.
  2. Ajoutez les lentilles et l’eau et portez à ébullition.
  3. Ajoutez tous les autres ingrédients, faites mijoter et laissez cuire couvert 30 à 35 minutes en remuant occassionnellement.
  4. Ajoutez du sel et du poivre au goût et servez sur votre grain favori.  😊

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